Over Calimero

Kenniscentrum Calimero
Eigenaresse Nikki Frequin is gespecialiseerd in voedingsadvies, ook bij allergieproblemen. Calimero is een kenniscentrum waar diereigenaren naar toe komen voor advies en tips over het gezond houden van hun dieren.

Calimero: onafhankelijk
Calimero is niet aangesloten bij een dierenspeciaalzaak-keten maar een onafhankelijke winkel. Wij zijn dus vrij om te adviseren wat het best is voor je huisdier.

Dieren in de winkel
We halen onze dieren bij de beste fokkers vandaan om de kans op erfelijke problemen zo veel mogelijk te verkleinen.

Overige activiteiten
Naast veel klantadviezen, geven we in samenwerking met verschillende groothandels cursussen in andere dierenwinkels aan dierenspeciaalzaakhouders en -personeel over diervoeding. Een groot deel van de dierenspeciaalzaakbranche is niet- of niet goed geschoold en zo hopen we de kennis in dierenspeciaalzaken in het algemeen te verbeteren.

Studenten en stagiaires
Voor toekomstig dierenspeciaalzaakpersoneel en dierenspeciaalzaakhouders zetten we ons in door het begeleiden van stagiaires van diverse middelbare opleidingen in de regio.

Calimero op de basisschool
Voor kleine bazen organiseren we samen met de basisscholen in de regio dierenmiddagen om de kinderen op een speelse manier te leren hoe je voor een dier moet zorgen. Kinderen en klanten komen vaak bij Calimero binnen om even wat advies te vragen en natuurlijk ook om met de dieren te kroelen.

Volg dierenspeciaalzaak Calimero op Facebook